Kleuter

Digitale links Kids Hoevenzavel

Eerste Hulp Bij Binnenblijven!

 • Wepboek biedt 20 geanimeerde, prachtige prentenboeken die het leesplezier bevorderen. Door gebruik te maken van woorden, beelden, geluiden stimuleren WePboeken het taalbegrip.

  Als je dit opent en dan naar de kindersite gaat (gele vak) staan daar 20 boekjes om te beluisteren.                                                                                                                       

 • Kapitein Winokio maakt leuke liedjes die je helpen bij de bestrijding van het virus.

 

         eens naar al die mooie beren kijken.

 

 

 • Gooi en beweeg van Juf Sanne. Dit kan ook buiten, in je eigen tuin of op het terras, met mooi weer! 

 

 • Bij Juf Milo kan je oefenen op taal en rekenen. Kies daar groep1/2. (oudste kleuters)

 

 • Ook Smartgames stelt een aantal interactieve spellen gratis ter beschikking.

 

 

 

 • De Vertellerij post elke dag een voorleesverhaaltje, behalve op zondag.                      (alleen op Facebook)

 

 • Meer voorleesplezier op het YouTube-kanaal van de Jeugdboekenmaand. Met oa Warre Borgmans die voorleest uit 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn  kop gepoept heeft'.

 

 

 

 

 

 • Op schooltv vind je heel wat educatieve filmpjes. Tip : vraag achteraf aan je kapoen waarover het ging, zo kan je horen wat hij/zij ervan onthouden heeft.

        Nog een leuke tip : Maak mooie tekeningen voor grootouders, tantes, nonkels,       

        vriendjes... die je nu niet mag bezoeken, knip ze in grote stukken, stop ze in een 

        omslag en stuur ze op! Zo hebben ze meteen een puzzel en een leuke boodschap! 


 

 • Op de Facebookpagina van Nik-Nak-meertalige kinderboekjes vind je een verhaaltje over Corona om aan je kleuter te vertellen. Je kan ook doorklikken naar de pagina zelf en dan vind je het boekje in verschillende talen. 

 

 • En op deze Facebookpagina van DETO verschijnt er elke dag een challenge. Misschien soms wat te moeilijk, maar oefening baart kunst!

 

 • Voor anderstalige ouders en hun kleuters : Tot 3 april krijg je gratis toegang op de website 'Joepi... Nederlands!'. Mail naar info@joepienederlands.be met vermelding "Gratis toegang Joepie... Nederlands!", je naam en vermelt ook of je mailt als ouder   of als leerkacht. Daarna wordt ervoor gezorgd dat je gratis toegang krijgt voor de website van 'Joepi... Nederlands!' Succes!

 

 • Op kleutersdigitaal! vind je tijdelijk gratis apps om de ontwikkeling te stimuleren.

 

 

 


VEEL PLEZIER !!!


CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis


Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) gegarandeerd bereikbaar, maar er is meer: CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders. Vorige week nam het aantal gesprekken over corona op de chat exponentieel toe.


Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft CLBch@t ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema’s. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren. Daarom werd besloten om alvast deze week de chatpermanentie met 40% uit te breiden. Tijdens de openingsuren zullen telkens 6 tot 7 chatmedewerkers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.


Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u. Soms is er een wachtrij, maar in vergelijking met andere organisatoren van chathulp valt dit erg goed mee. De site is geschikt voor mobiel, tablet en pc.